Sorum şu:
Şekerpare nasıl yapılır?
Sorum şu:
Şekerpare nasıl yapılır?
MALZEMELER : 2 adet yumurta , 1 paket margarin , 3 çorba kaşığı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ , 1/2 limon kabuğu rendelenmiş , 1 paket kabartma tozu , 1 paket vanilya , aldığı kadar un.
ŞERBETİ İÇİN : 3,5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su,
HAZIRLANIŞI : Kabın içinde margarin ve şeker karıştırılarak beyazlatılır. Yumurta limon kabuğu rendesi , sıvı yağ , kabartma tozu , vanilya konur. Aldığı kadar un ile yumuşak hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar alınarak yuvarlak şekil verilerek fırın tepsisine dizilir. Orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Koyulaşmaya yakın yarım limon eklenir ve 5 dk daha kaynatılır. Pişen şekerparenin üzerine yapılan şerbet dökülür.