Her meyvenin farklı içeriği vardır ve buna göre de yararları değişiktir.
Önemli olan zaten mevsime uygun çeşitli meyveler tüketerek hepsinden yararlanmak.
Bazı meyvelerin faydaları ve içerdiği vitamin ve minarellerden örnekler:
Çilek: C vitamini, Kalsiyum, Potasyum; bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmayı hareketlendirir
Greyfurt: C vitamini, Folikasit; Kan basıncını dengeler, kan yapıcı özelliği vardır
ELMA : C vitamini, Pektin, Bioflanovoid; Kolesterolu düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir
Muz : Potasyum, B6 vitamini, Serotonin, Magnezyum, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı korur, stresi azaltır, tansiyonu düşürür
Ahududu: C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Demir, Folikasit; virüs ve bakterilere karşı korur; tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur,
Kavun: A ve C vitamini, Magnezyum, Potasyum, Kalsiyum, İyot, Krom, Vücuttaki su düzeyini ayarlar, idrar söktürücü, kabızlığı önler, romatizmaya karşı etkilidir
Portakal: B ve C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Selenyum; soğuk algınlığına karşı etkilidir, karaciğeri çalıştırır
Erik: Potasyum, Demir, B vitamini; sindirim sistemini çalıştırıyor, vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar, enerji verir, östrojen seviyesini dengeler,
Kivi: C vitamini, Karotionid, Flavonoid, kolesterolü dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanserden korur.