Sorum şu:
Bisküvili pasta tarifi?
1,5 paket petibör bisküvi,
1 litre süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
1.5 su bardağı şeker,
1 yumurta,
1 paket kakao (25 gr),
1 paket vanilya,
bisküvileri ıslatmak için 1 kase süt
Sütü, nişastayı, unu, şekeri, yumurtayı ve kakaoyu bir tencerede orta ateşte pişirelim.Fokurdamaya başlayınca vanilya ekleyip iyice karıştıralım ve altını kapatalım.Sonra, pastanın kolay çıkması için kare borcam tepsinin tabanını hafifçe ıslatalım.Bisküvileri süte batırıp tepsinin tabanını kaplayacak şekilde bir sıra dizelim.Üzerini kaplayacak kadar sıcak muhallebiden dökelim.Sonra yine bisküvileri süte batırıp muhallebinin üstüne bir sıra bisküvi dizelim.Muhallebi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Bisküvili Pasta‘nın üzerini muhallebi ile kapladıktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek soğumaya bırakalım.