Bencede en iyi pastırma Başyazıcı markası. Aslında çok büyük bir fark olduğunuda sanmıyorum. En iyiler arasında BAŞYAZICI, İMAMOĞLU ve ŞAHİN tabi şahin sonradan büyüdü reklamlada öne çıkmaya çalışıyor.
Ama bildiğim kadarı ilede en büyük pastırma üreticisi türkiyede Başyazıcı. Yılda 500- 600 ton üretim yapıyorlarmış tabi bunların yanında büyük baş hayvan üreticisi olmalarının büyük yararıda var.
Bende kayseriliyim bütün pastırma markalarını denedim ama Başyazıcı ayrı bir yerde.
En iyi pastırma etinin nemi kıvamında, pembemsi ve ince yol haritası gibi yağlı, tuzu ölçülü,belirli süre çemeni üzerinde kaldıktan sonra çemeninden sıyrılmış antrikot tan yapılan pastırmadır.Bonfileden yapılan kuşgömü pastırma çok yumuşaktır fakat antirkot gibi lezzetli ve yemesi hoş olmaz,unutmadan ustasından satırla kesilmiş olmalıdır,markanın hiç önemi yok.