Sorum şu:
Ekmek kadayıfı tarifi?
MALZEME:1 ekmek kadayıfı
ŞERBETİ:6 su bardağı tozşeker ,5 bardak su ,1/2 limon
YAPILIŞ TARİFİ
Bir çift ekmek kadayıfını ortadan ikiye ayıralım. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine de 5-6 bardak sıcak su döküp, kapalı olarak 15dak. bekleyin...Bu arada şerbetini hazırlayın şerbet koyu kıvama gelince limon sıkıp ateşten indirin. Şerbetten bir kepçe alıp bir tavaya koyun. Ateş üzerinde koyu pekmez rengine dönüşünceye dek kaynatın. 1/2 bardak su ekleyip bu renkli şerbeti, ana şerbete katarak rengini sarartın.
Kadayıfın suyunu iyice süzdürün. Kalan suyu da bir peçete bastırarak alın. Kadayıfın ortasından çaprazlama birer kesik yapın. Tepsiyi, kısık dereceye ayarlı fırın ocaklarının üzerine yerleştirin. Ateş tepsinin çevresine dağılmalıdır. Şerbetini üzerine boşaltın ve arada kenarındaki şerbet üzerine gezdirerek kaynatın. Şerbet koyulaşınca ateşten indirin.
Kadayıf ılık haldeyken üzerine bir başka tepsi koyup ters çevirin. Kadayıfı üçgen ya da kare biçiminde dilimleyin. üzerine birer parça kaymak koyarak servis yapın.