Sorum şu:
Talaş böreği tarifi?
Malzeme:
4 kare milföy hamuru
2 küp doğranmış havuç
2 küp doğranmış kabak
1 çay bardağı bezelye
4-5 mantar
1 kuru soğan
50-60 gr margarin veya tereyağ
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Havuç, bezelye ve kabağı yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Mantarları ve soğanı küçük küçük doğrayın. Yağı tavada eritip sebzeleri ilave edin ve kavurmaya başlayın. Tuz, karabiber ilave edip sebzeler pişince ocaktan alın.
2. Milföy hamurunu merdane ile biraz açarak genişletin. Ortasına sebze karışımını koyup hamuru bohça şeklinde veya üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak kapatın. Tepsiye aralıklı dizip üzerilerine çırpılmış yumurta sürün. Çörek otu serpip 170 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip servis yapın.