Sorum şu:
Balkabağı tarifleri?
Balkabağı tatlısı
1 kjg balkabağı ayıklanıp yıkanır ve doğranır. Ardından üzerine şeker konup 2-3 bekletilir. Ardından kısık ateşte pişirir.
Balkabağı çorbası
Kabak, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
Soğanı ince ince kıyın. Tencereyi ocağa alın . Zeytinyağını ekleyip soğan ve havuçları kavurun. Ardından bal kabağı ve patatesi koyup kavurmaya devam edin .Daha sonra et suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın . Ardından blenderdan geçirin .
En son tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatın .
Börek
Balkabağını yıkayıp rendeleyip suyunu sıkın .İçine bir adet soğan doğrayıp kavurun. İçine tuz ve karabiber ekleyip iç hazırlayın . Yufkaları alın. Yağlı tepsi içine yufkayı serip hazırladığınız su ,yumurta ,yağ ve yoğurt karışımı yufkaya sürüp hazırladığınız içi koyup yufkalar üst üste konur. En üste yumurta sarısı ve yağ konup fırında pişirilir.