Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?

1Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?

    Sorum şu:
    Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?

  2. #2
    okyanus Üyenin Avatarı
    okyanus Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    21.03.2014
    Mesaj
    5,390

    Varsayılan

    Sütü yoğurt yapmak için ilk önce bakterilerden arınsın diye iyice kaynatırız. Mayalama işlemi fermantasyon sırasında bazı maddelerin ortaya çıkması ve sütün kesilmemesi için yoğurt süt ılıkkken eklenir. Her bir kiloya 3 kaşık yoğurt kafi gelir. .

Benzer Konular

  1. Arzum yoğurt mayalama makinesi iyi mi?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 09. 10. 2020, 20:51
  2. Tefal yoğurt mayalama makinesi fiyatı ne kadar?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 01. 08. 2015, 22:29
  3. Yoğurt mayalama makinesi nasıl kullanılır?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 25. 09. 2014, 12:55
  4. Cevap: 0
    Son Mesaj: 03. 02. 2014, 21:57
  5. Tefal yoğurt mayalama makinesi iyi mi?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 23. 05. 2013, 15:10

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası