Home
cevaplar
Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?
Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?
Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?
Sorum şu:
Sütü yoğurt yapmak için neden önce ısıtırız ve sonra ılık bir hal alınca tekrar yoğurtla mayalama yapıp beklemeye bırakırız?
Erfahrener Benutzer
seit: 21.03.2014
Beiträge: 5,390
Sütü yoğurt yapmak için ilk önce bakterilerden arınsın diye iyice kaynatırız. Mayalama işlemi fermantasyon sırasında bazı maddelerin ortaya çıkması ve sütün kesilmemesi için yoğurt süt ılıkkken eklenir. Her bir kiloya 3 kaşık yoğurt kafi gelir. .
Benzer Konular
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 09. 10. 2020, 20:51
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 01. 08. 2015, 22:29
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 25. 09. 2014, 12:55
sorular forum içinde, yazan Gast
Cevap: 0
Son Mesaj: 03. 02. 2014, 21:57
sorular forum içinde, yazan Gast
Cevap: 0
Son Mesaj: 23. 05. 2013, 15:10
Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Şu anda listelemek için üye yok.