Sorum şu:
Şarap faydaları neler?
Şarabın kalp enfarktüslerinde koruyucu bir etkisi vardır. Kandaki iyi kolesterolleri artırır, bu arttıkça kalp krizi olasılığı da azalmaktadır. Kan akımını kolaylaştırır ve tromboz eğilimini azaltır. Şarap, sindirim bezlerini uyarır ve mide asidinin işlevini koruduğu için ve vitaminlerin, minerallerin emilmesini artırdığı için vücudun sindirimini kolaylaştırır. Özellikle yağlı yemeklerle birlikte tüketildiğinde damar kireçlenmesini azaltmaktadır. İştah açıcıdır ve tat alımını yoğunlaştırır.
Böbrekleri uyardığı için su atımını hızlandırır, idrar miktarını çoğaltır ve metabolizma artıklarının atımını sağlar. Bakteri ve virüsleri öldürdüğü ve bağışıklık sistemini harekete geçirdiği için hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Kemik kireçlenmesini engeller ve özellikle kadınlarda tehlike oluşturan osteoporoza karşı korur.
Yaşlılığa bağlı olarak beyin fonksiyonlarında azalma oluşmaktadır ve bu durum düzenli şarap kullanımı ile yavaşlatılabilir. Beyin dokusunun oksijenlenmesini artırdığı için bedensel ve zihinsel aktiviteyi koruyucu etkisi vardır. Rahatlamayı ve stres atmayı kolaylaştırır.
Doğal antioksidanlar içerdiği için hücre yaşlanmasını yavaşlatır ve kanser hücresi ölümlerini azalttığı için yaşam süresini uzatır.