Patlıcanlar alaca soyulur, acı suyunu vermesi için tuzlu suda bekletilir. Kızartma tenceresinde sıvı yağ iyice ısıtılır. Süzülüp kurulanan patlıcanlar kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. Tercihen bir süzgeçte soğumaya ve dinlenmeye bırakılır (yağ çektiyse bırakması için) . Patlıcanlar dinlenirken biz biberlere geçelim. Biberler iri doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını vermesi için bekletilir. Domateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır. Tencereye alınır, yüksek ateşte kaynatılır. Kaynayan domatesler orta ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirilir. Doğranan sarımsaklar eklenir. Dibine tutmaması için arada karıştıralım, bir tencere domates yanık kokabilir Domatesler hazır olunca tuz, kızarmış biber ve patlıcan eklenip biraz karıştırılır. Ocak kısılır kaynar kaynar kavanoza doldurulup, kapakları bekletmeden kapatılır. İyice sıkıştırılıp ters çevrilir.