Patlamış mısır nasıl yapılır?
-
Patlamış mısır nasıl yapılır?
Sorum şu:
Patlamış mısır nasıl yapılır?
-
Mısır patlatma tarifi:
En iyi sonucu Zeytinyağı ve Ayçiçek yağı veriyor bence. Diğerlerinin patlatma kalitesi daha düşük ve ayrıca karartabiliyor da.
Derin bir tencereye (teflon veya çelik olması farketmez) 3-4 yemek kaşığı yağ döküp iyice kızmasını bekleyin. Sonrasında yarım su bardağı mısırı ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
Sonrasında kapağını kapatın ve orta ateşte patlama işleminin başlamasını bekleyin. Arada bir tencereyi sallayarak karışmasını sağlayın. Patlama sesleri kesilince bir kaba boşaltıp afiyetle tüketin
Benzer Konular
-
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 12. 12. 2017, 12:41
-
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 09. 06. 2017, 16:27
-
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 08. 07. 2016, 20:56
-
sorular forum içinde, yazan Gast
Cevap: 0
Son Mesaj: 20. 01. 2013, 14:23
-
cevaplar forum içinde, yazan Gast
Cevap: 1
Son Mesaj: 14. 08. 2012, 00:32
Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Şu anda listelemek için üye yok.