Malzemeleri: 1,5 su bardağı ayıklanmış bezelye (dondurulmuş da olabilir)1 adet kuru soğan 1 adet patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 5-6 su bardağı sıcak su Deniz tuzu, karabiber
Yapılışı: Patates ve soğanı soyup yıkayın. Yarımay biçiminde dilimleyin. Derince bir çorba tenceresine, zeytinyağı ile birlikte koyun.
Sebzeleri arada bir tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika süreyle kavurun.
Bezelyeleri tencereye ekleyin, tuz ve karabiber serpiştirin. 5 bardak sıcak suyu tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısarak yaklaşık yarım saat pişirin.
Sebzeler ezilecek kadar yumuşadığında ocağı kapatın. Çorbayı blenderdan geçirin. Gerekiyorsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.