Pastırma nasıl yapılıyor?

1Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Pastýrma nasýl yapýlýyor?

    Sorum şu:
    Pastýrma nasýl yapýlýyor?

  2. #2
    misafirn Üyenin Avatarı
    misafirn

    Varsayılan

    Kayseri pastırması doğal şartlarda üretiliyor. Üretim en kısa 21 gün sürüyor. Kayseri dışında pastırma yapay şartlarda, fırınlanarak iki günde hazır hale getiriliyor.
    Pastırmalık etler önce sıfır derecede soğutuluyor. Sonra, 2-3 gün tuzda bekletiliyor... Tuzdan çıkınca Karpuzatan'ın sodalı doğal suyu ile yıkanıyor. Yıkanan etler presleniyor. Preslenen etler, açık havada 16 gün kurutuluyor. Kuruyan etler çemenleniyor. İki gün de çemenli olarak kurumaya bırakılıyor.
    Kayseri'de pastırma üretim mevsimi eylül-nisan ayları. Çünkü bu dönemde gece ile gündüz arasında büyük ısı farkı var.
    Karpuzatan'daki imalathenelerin damından Erciyes Dağı görülüyor. Diyorlar ki, Kayseri pastırmasını pastırma yapan, Karpuzatan'ın suyu, Gömeç'in yeli ve Erciyes'in soğuğudur. İyi de bu Kayseri pastırmasını nasıl bulacağız?

Benzer Konular

  1. En iyi pastirma hangisi?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 22. 11. 2020, 15:07
  2. En iyi pastırma markası?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 20. 09. 2019, 19:32
  3. Pastırma nasıl yapılır?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 11. 12. 2018, 14:03
  4. En iyi pastırma hangisi?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 23. 02. 2017, 17:04
  5. En iyi pastırma hangisidir?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 04. 10. 2013, 07:35

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası