Mantar tohumu,çiçek ve sebze tohumu satan yerlerde bulunmaktadır. İstanbul mısır çarşısından mantar tohumunu temin edebilirsiniz. Ayrıca Mantar tohumunu internet üzerinden sipariş edebilme şansınız vardır.
KOMPOST HAZIRLANIŞI
Önce samanı ve kepeği karıştırın, sonra kaynar suyun içinde atın. 30dk ile 45 dk arasında pastörize olmasını bekleyin. daha sonra samanlarınızı sudan çıkartıp soğumaya bırakın.Samanlar Soğuyunca fazla suyu süzün, steril, temiz bir naylon üzerine dökün. Samanı elinizle sıktığınız zaman su damlamayacak şekilde suyun süzülmüş olması gerekir.Naylon torbanıza önce 8-10 cm saman koyun, onun üzerine bir avuç (20 gram kadar) miseli poşetin kenarlarına atın. Tekrar tekrar aynı işleme poşet doluncaya kadar devam edin.En sonunda torbanın ağzını bağlayın.Üzerine çiviyle rastgele delikler açın (yaklaşık 10-15 adet)güneş ışığı almayan, karanlık bir yere koyun. ortam nemini ayarlayın en az %85 nem olmalıdır. yaklaşık bir hafta sonra torbanın gittikçe beyazladığını göreceksiniz.Yaklaşık 20 gün sonra torbanın üzerine jiletle birkaç santimlik mantar çıkış delikleri açın. bir ay sonra bebek mantarcıkları görmeye başlayacaksınız. zaten bir hafta sonra da mantarlarınız ızgaralık olacaktır. sonrası malumm. afiyetle...
YUKARIDA BELİRTİLEN İŞLEMLERDE SAMAN YERİNE TALAŞ, MISIR KOÇANI, ÇELTİK SAPI GİBİ MALZEMELERDE KULLANABİLİRSİNİZ. KEPEK VERİMİ ARTIRMAK MAKSADIYLA MUTLAKA OLMALIDIR.
PAKETİ AÇILMAMIŞ MANTAR TOHUMLARINI BUZDOLABININ RAFLARINDA 6 AY SAKLAYABİLİRSİNİZ.(lütfen Buzluğa koymayınız)
(+1 ila +5 derece arasında muhafaza ediniz)
TOPLU SİPARİŞLERİNİZ İÇİN MESAJ ATINIZ 05397327910 KAHRAMAN