Sorum şu:
Karamel nasıl yapılır?
Nefis bir Karamel (karamela) tarifim var. Pasta ve keklerin üzerine kullanılabilinir ama yumuşak şeker olarak ta tüketilmesi mümkün:
Malzemesi:
250 gr Şeker
100 gr Tereyağı
1 küçük çay kaşığı tuz
1 paket Vanilya Şekeri
700 ml Süt
Yapılışı:
Orta büyüklükte bir tencerede yağ eritilir, şeker, tuz ve vanilya şekeri ilave edilip karıştıralarak hafifçe kavrulur.
Süt eklenip sürekli karıştırılarak orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir. Karışım koyu bir kıvam aldıktan sonra kullanıma göre ya pastanın üzerine dökülür ya da uygun boyuttaki bir borcama boşaltılıp soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra küçük kare şekillere kesilip cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edilebilinir.
Afiyet olsun