Karamel nasıl yapılır?

1Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Karamel nasıl yapılır?

    Sorum şu:
    Karamel nasıl yapılır?

  2. #2
    LiLa Üyenin Avatarı
    LiLa Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    25.05.2012
    Mesaj
    234

    Varsayılan

    Nefis bir Karamel (karamela) tarifim var. Pasta ve keklerin üzerine kullanılabilinir ama yumuşak şeker olarak ta tüketilmesi mümkün:
    Malzemesi:

    250 gr Şeker
    100 gr Tereyağı
    1 küçük çay kaşığı tuz
    1 paket Vanilya Şekeri
    700 ml Süt
    Yapılışı:

    Orta büyüklükte bir tencerede yağ eritilir, şeker, tuz ve vanilya şekeri ilave edilip karıştıralarak hafifçe kavrulur.
    Süt eklenip sürekli karıştırılarak orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir. Karışım koyu bir kıvam aldıktan sonra kullanıma göre ya pastanın üzerine dökülür ya da uygun boyuttaki bir borcama boşaltılıp soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra küçük kare şekillere kesilip cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edilebilinir.
    Afiyet olsun

Benzer Konular

  1. Cevap: 0
    Son Mesaj: 16. 08. 2014, 15:18
  2. Cevap: 1
    Son Mesaj: 24. 01. 2014, 15:48
  3. Cevap: 2
    Son Mesaj: 09. 01. 2014, 12:01
  4. Limonata nasil yapilir ve nasil satilirtilir?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 19. 04. 2013, 19:07
  5. Cevap: 0
    Son Mesaj: 11. 11. 2012, 20:05

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası