Sorum şu:
þavurma neden yapýlýr?
Şavurma koyun,keçi,inek,tavuk,hindi ve sığır etinden lavaş içerisine konularak yapılır.
Nefis bir Şavurma Tarifi
Malzemeler:
•6 adet Lavaş
içi için:
•1 adet Tavuk Göğsü
•5-6 kızarmış Patates dilimi
•kornişon Turşu dilimleri
•Kimyon
•Karabiber
•İsot
•Tuz
Sos için:
•
•2 diş Sarımsak
•1 yemek kaşığı Taze Kaymak
•2 yemek kaşığı Mayonez
•2 yemek kaşığı Ketçap
Hazırlanış
Tavuk eti ince uzun dilimler şeklinde kesilip baharatlanıp tavada kavrularak pişirilir.
Sonrasında ince rendelenmiş sarımsaklar kaymak, mayonez ve ketçap ile karıştırılır.
Hazırlanan sos ince bir tabaka şeklinde lavaşa sürülür, üzerine pişen tavuk dilimleri, patates kızartması ve turşular dizilir. Lavaş düzgün bir şekilde sarılarak dürüm haline getirilir. İsteğe göre fırında veya tost makinasında ısıtılarak servis yapılır.
Afiyet olsun