Malzemeler; 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 çimdik tuz, 1 çimdik toz şeker, yarım çay bardağı su
Harç İçin:3 adet sert yeşil elma, 1 kahve fincanı galeta unu,50 gr tereyağı, 5 yemek kaşığı esmer şeker,2 çay bardağı kuru üzüm,isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın,üzeri için pudra şekeri
Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Galeta ununa bulayın.Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın. Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.