Hamuru için malzemeler:
1 yumurta
80 gr tereyağı
100 gr toz şeker
200 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Malzemeler yoğurularak hamur hazırlanır.
Hamur yağlanmış yuvarlak pasta kalıbına yaklaşık 1 cm kalınlığında yayılır. Hamur yayılırken pastanın kenarını oluşturması için kalıbın yanlarına da 3 cm kadar yükseğe yayılmasına dikkat edilmelidir.
150 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika ön pişirme yapılır.
Krema harcı için malzemeler:
100 gr Tereyağı
1kg taze yoğurt (her türlü yoğurt olur, ancak yoğurt sulu ise nişasta miktarı arttırılır)
3 Yumurta / sarısı ayrılacak
100 gr toz şeker
1-2 Yemek kaşığı buğday nişastası (yoğurdun sululuğuna göre)
1 paket vanilya şekeri
1 limon kabuğu rendesi
150 gr taze krema
Şeker + yoğurt +vanilya + limon kabuğu rendesi+ nişasta+3 yumurta sarısı ve krema karıştırılıp en yüksek derecede 3 dakika çırpılır, daha sonra eritilmiş tereyağı da eklenir.
3 yumurta beyazı ayrı bir kapta sertleşinceye kadar çırpılır.
Yumurta beyazı karışıma eklenip tahta kaşıkla hafifçe karıştırılır.
Karışım çok sulu olur, ancak pişince sertleşiyor meraklanmayın
Yoğurtlu karışım daha önce ön pişirilme yapılmış hamurun üstüne dökülür.
Pasta ilk önce 200 derece ısıya ayarlanmış fırında pişirilir; kabarmaya başlayınca fırının ısısı 150 dereceye düşürülür. Pastanın pişme süresi toplam 75 dakikadır, ancak üstünün çok karamamasına dikkat edilmelidir.
Pastanın üstünün çatlamaması için fırından çıkar çıkmaz kalıbın kenarları ince bir bıçakla kalıptan çözülür.
Arzuya göre pastanızın üzerine frambuaz veya vişne gibi jöleli bir meyve sosu ekleyerek te servis yapabilirsiniz.