Deniz seviyesinden yüksek yerlerde neden yemekler geç pişer?

2Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Deniz seviyesinden yüksek yerlerde neden yemekler geç pişer?

    Sorum şu:
    Deniz seviyesinden yüksek yerlerde neden yemekler geç pişer?

  2. #2
    istanbul Üyenin Avatarı
    istanbul Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    01.11.2012
    Mesaj
    1,335

    Varsayılan

    Deniz seviyesinden yüksek yerlerde yemeğin geç pişmesinin nedeni yükseklere çıkıldıkça basınç azaldığından suyun kaynama noktası da düşer.Bu yüzden yemek geç pişer.

  3. #3
    zeynep demir Üyenin Avatarı
    zeynep demir

    Varsayılan

    çünkü basınç az olduğu için o yerlerde yemeklerin iyi pişe oranı % de 75 civarındadır eğer deniz seviyesiyle aynı yükseklikte olsaydı basınç biraz daha artar yemeğin pişme oranı biraz yükselirdi...iyi dersler çocuklar...

Benzer Konular

  1. Cevap: 1
    Son Mesaj: 01. 10. 2017, 18:51
  2. Cevap: 1
    Son Mesaj: 30. 11. 2013, 13:45
  3. Cevap: 1
    Son Mesaj: 16. 10. 2013, 12:09
  4. Cevap: 0
    Son Mesaj: 04. 10. 2013, 13:27
  5. Deniz seviyesinden en yüksek kıta hangisidir?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 25. 12. 2012, 16:59

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası